Online inspiratiesessie ‘De Groene Lente’

UITNODIGING
Dinsdag 12 januari 2021 19.30 uur
Online inspiratiesessie ‘De Groene Lente’
Zoals in veel woonwijken in Nederland raken ook in Risdam-Noord steeds meer tuinen versteend.
Uit onderzoeken blijkt dat vooral de toename van verharding negatieve effecten heeft op het welbevinden van mens, dier en natuur. Met deze online inspiratie maakt de buurtgroep 'Risdam-Noord Groen' ieder ervan bewust dat elke vierkante meter steen die vandaag wordt vervangen door groen helpt.
Drie sprekers belichten dit onderwerp vanuit een verschillend perspectief. Voor iedere deelnemer met een tuin of balkon wordt dit een interessante avond. Meld je op tijd aan want het aantal deelnemers is beperkt!
Onder leiding van de voorzitter van 'Risdam-Noord Groen', Ted van der Bruggen, komt er steeds in 20 minuten een ander perspectief voorbij. Natuurlijk is er na iedere presentatie gelegenheid tot het stellen van vragen.
Nienke Plantinga zal het spits afbijten met ‘Hoe maak ik mijn tuin diervriendelijk?’ Hoe krijg je meer dierenleven in je tuin? In de presentatie toont Nienke de mogelijkheden in de tuin met nieuwe inzichten, voorbeelden, tips en trucs.
Nienke die werkt bij de Operatie Steenbreek, sluit hiermee aan bij haar eerder verschenen boeken ‘Avontuurlijk Tuinieren’ en ‘Maak je eigen jungle’.
Dick van Kleinwee, voorzitter van Groei en Bloei Hoorn & Omstreken, zal tijdens zijn betoog ‘Groen en gemakkelijk’ de ins en outs vertellen en laten zien van de onderhoudsvriendelijke tuin. Deze Groei en Bloei afdeling heeft zo'n vierhonderd leden. Dick bundelt vanavond de kennis en kunde van de leden tot voor ieder praktische adviezen.
Madelon Oostwoud, schrijfster van ‘Een kleine eetbare tuin met vaste planten’ en ‘Voedselbos’, tuiniert al meer dan 20 jaar op 5 x 5 meter. Madelon werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016 en zal worden geïnterviewd door Ted van der Bruggen. Genieten van heerlijk fruit, groente, kruiden en eetbare bloemen van eigen grond kan ook met een kleine tuin of balkon, zo stelt Madelon. Dat deze dame met groene vingers in Amsterdam woont en een voedselbos in Schellinkhout beheert dat is bij West-Friezen bekend.
'Risdam-Noord Groen' is trots dat deze drie kanjers van het groen hun bijdrage willen leveren!

Deelname is gratis! Aanmelden kan tot 7 januari via risdamgroen@gmail.com. Meld u op tijd aan want het aantal deelnemers is beperkt!

U krijgt binnen twee dagen een bevestiging met de link naar de online inspiratiesessie. Er wordt gebruik gemaakt van een beveiligde online omgeving.
© foto door Sabine Bungert; Madelon Oostwoud wordt geïnterviewd over ‘Een kleine eetbare tuin’
Dit project wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.