bezoek Floriade GEANNULEERD daarvoor in de plaats excursie tuinbezoeken Salland

Excursie Floriade 27 juli GEANNULEERD

Nieuwsflits Groei & Bloei Afdeling Hoorn e.o.

Tuinreis Salland 27 juli 2022

Nu de Tuinreis naar de Floriade wegens onvoldoende belangstelling niet doorgaat, hebben we besloten om voor die dag toch een mooie tuinreis te organiseren. Het was even zoeken maar we denken dat we twee leuke tuinen hebben gevonden.

De eerste tuin is De Sallandse Lanschapstuin van Frank en Annelies Naber in Heino. Frank is voorzitter van Groei & Bloei Nederland. Hun tuin heeft vorig jaar ook in G&B gestaan. De tuin is ontworpen door Harry Pierik op zo een manier dat het geheel opgaat in het landschap met bloemenborders en een moestuin. Hier gebruiken we onze koffie met natuurlijk iets lekkers erbij.

De tweede tuin is De Tuin van Nynke Atsma in Luttenberg. Deze kleurrijke tuin is rondom een boerderij gevormd. Hier zien we meerdere thema’s en een vijver met waterloopjes. In deze tuin kunnen we onze eigen meegebrachte lunch gebruiken en zal er thee en koffie worden gereserveerd.

Aansluitend gaan we op weg naar de Kwekerij van Coen Jansen in Dalfsen. Daar is gelegenheid om vrij rond te kijken en planten te kopen. Dus maak alvast een wensenlijstje. Kijk op www.coenjansenvasteplanten.nl

Vandaar gaan we naar Biddinghuizen aan het Veluwe meer. In de Beach club staat daar voor ons een heerlijk warm en koud buffet klaar. Uiteraard sluiten we af met een lekker nagerecht.

Hierna vertrekken we om 19.15 weer huiswaarts en hopen zo rond 20.15 in Hoogkarspel te zijn en om 20.45 uur in Hoorn.

Vertrek op 27juli 2022 is om 8.30 uur vanuit Hoorn, opstappen bij Zwembad de Waterhoorn, Holenweg 14e. Opstappen voor afdeling Enkhuizen is om 9.00 uur in Hoogkarspel bij Sporthal De Sluis, Sluisweg 2.

De kosten zijn 80 euro voor leden. Niet leden betalen 95 euro. Voor opgave mail naar Laetaschermers(at)hotmail.com U bent pas aangemeld na een bevestiging. Aanmelden kan tot 12 juli, dit in verband met reserveringen. Betalen kan op NL19ABNA0538782828 tnv KNTP Hoorn.

We zien jullie aanmeldingen graag tegemoet, Mardo Last en Laeta Schermers.