Groentips & Groeninfo

Zaaiclub

Start Zaaiclub  2017

In 2017gaat de Zaaiclub weer van start. De eerste bijeenkomst zal plaats vinden op donderdag, 2 maart. Het zaad gaat dan uitgewisseld worden. Eind april komen we weer bij elkaar om de plantjes van eigenaar te wisselen. In de loop van de zomer gaan we in een tuin van een van de deelnemers bijeen komen om de planten in volle glorie te bewonderen. Hieronder het verslag van Floor Onnouw over haar ervaringen als deelnemer van de Zaaiclub in een vorig seizoen.

Meedoen met de Zaaiclub van Groei & Bloei is meer dan zaaien alleen. Het begint al met het uitwisselen van het zaad. Geen gewone begoniaatjes -  al kunnen die best leuk staan – maar het meer bijzondere werk. Waardoor niet iedereen altijd weet waar het over gaat. Maar, hoe handig, er is iemand met een laptop aanwezig: alles is nu op te zoeken!

In het vroege voorjaar, start het echte werk. Je hebt helemaal geen zaaipotjes nodig, in een wc rolletje gaat het ook prima: het karton lost op na het uitplanten. Sommige zaadjes zijn lichtkiemers. Dat zaad hoeft niet afgedekt te worden: ideaal!

En dan begint de geduldoefening, die maanden duurt. Het wachten op de eerste groene sprietjes, daarna op het gezond blijven van de jonge plantjes, in warme, koude, natte en droge tijden! En uiteindelijk: de bloemen! Sommige laat je in zaad schieten, voor volgend jaar. En dan niet vergeten het zaad te oogsten voor het zichzelf uitzaait!

Kortom, de Zaaiclub geeft jaar rond heel veel verrassingen! Ook zin gekregen om mee te doen? Aanmelden indien mogelijk per mail : j.wever1352(at)gmail.com of per telefoon 229541375.

Floor Onnouw

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….