Activiteiten & Actueel

Jaarvergadering

 

Jaarvergadering met na de pauze een 

lezing door Simon Kranenburg.

                               

De Arena als moestuin:

Stel je je moestuin eens voor als een Arena, een door zitplaatsen omsloten gecultiveerd terrein.

En daar op en in het middenterrein de door jou zorgvuldig verzorgde en opgekweekte pupillen die moeten vechten tegen een (opper)machtige tegenstander.

Jij zit als een keizer op je troon, te midden van het gewone volk en moet na afloop d.m.v.  een duim beslissen of de pupil mag blijven leven of ter plekke sterven. Maar als je een verkeerde beslissing neemt, krijg je onherroepelijk gemor van het volk.

Ziehier, een bloemlezing van de moderne tuinman die probeert zijn eigen gezonde voedsel te verbouwen, dwars tegen alle vooringenomen standpunten en overtollige bagage in.

Een klassieke moestuin is een Arena, een slagveld waar dagelijks strijd geleverd moet worden tegen pretadoren, onkruiden, weersinvloeden, schimmels en ander kommer en kwel. Waar ieder jaar met veel geweld de grond zo nodig gekeerd moet worden. Waar chemische producten met zeer kwalijke residuen rijkelijk verspreid moeten worden. Waar een moestuin alleen noest werken is en men het oog voor de natuur mist, dat alleen maar geweld aan doet en de harmonie ver te zoeken is.

Waarom zou je biologisch gaan telen, als dat minder per ha opbrengt?

Waarom zou je rekening houden met de kosmische krachten van de natuur?

Waarom zou je rekening houden met onze MOEDER aarde?

Waarom zou je rekening houden met je eigen gezondheid?

WAAROM?

Omdat het ook anders kan, met dezelfde opbrengst, rekening houdend met de kosmos, uitgaande van onze aarde en geen ziekmakende bestanddelen.

Wat als het ook nog (veel) beter smaakt, de (teel)grond er rijker van wordt, je er minder werk aan hebt, de kosten gehalveerd worden en je veel bewuster en daardoor gezonder gaat leven in harmonie met de natuur.

Daar gaat deze avond over, het wordt zeker geen lezing, maar meer een vertelling over het leven, kijken en bewerken van een klein stukje aarde. De vertelling wordt ondersteund door een PowerPoint presentatie gemaakt in "The Hidden Garden".

meer
16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2