Fietstocht Open Tuinen 2018

Open Tuinen 2018

Op 16 en 17-06 vonden de landelijk open tuinen dagen plaats en de afdeling Hoorn heeft de goede gewoonte daar een fietstocht van te maken.
Bij de voorbereiding bleken wel 10 tuineigenaren bereid hun tuin open te stellen voor belangstellenden.
Bij de meesten van hen konden we op beide dagen terecht en op een paar adressen waren we zaterdag óf zondag welkom.
Toen we vrijdag de vlaggen en bordjes rond brachten hoorden we al van de meeste deelnemers dat er erg veel extra werk was verzet om de boel netjes te kunnen presenteren. Heggen waren extra vroeg gesnoeid, het gras extra gemaaid en de groentetuin nog een keer extra gewied. De tuinen zagen er dan ook piekfijn verzorgd uit. Op zaterdagochtend hebben we de Groei en Bloei tent opgezet op het erf van fam. Bezemer in Opperdoes en al snel kwamen de eerste fietsers langs.
Er waaide een aardig windje, maar het was droog en goed fietsweer. De sfeer was op beide dagen uitstekend en we hebben zelfs 10 nieuwe leden kunnen verwelkomen. Een mooi resultaat voor de vereniging.
In totaal zijn er ruim 100 bezoekers op beide dagen geweest. Niet iedereen heeft alle tuinen bezocht, maar de belangstelling was groot.
Bij een paar tuinen werden de bezoekers extra verwend met gebak, snoepjes, een leeshoekje en de gelegenheid om naar het toilet te gaan.
Hierbij willen we de tuineigenaren nogmaals bedanken voor hun bereidheid hun privé domein open te stellen en het vele extra werk dat ze hebben verricht.
We kunnen terug kijken op een geslaagd evenement en gaan met veel zin weer aan de slag voor een fietsroute voor volgend jaar.

De commissie fietstocht,
Jan van Dam en
Ben Gitzels.

Een foto impressie van de tuinen die geopend waren tijdens de open tuinen fietstocht