1 daagse Tuinreis Friesland

Onze afdeling organiseert samen met afdeling Enkhuizen de 1-daagse tuinreis op zaterdag 4 augustus.

De Oevertuin  De BlesseEven geduld a.u.b. tuininformatie downloaden ...

Wordt onze eerste tuin die we gaan bezoeken. Op een plek waar eerst alleen een weiland was is deze bijzondere watertuin ontstaan. Voorbij de entree wandelt men over bruggetjes langs grote en kleine vijvers, waterloopjes en poeltjes. Overal een zeer dichte oeverbeplanting, een eldorado voor kikkers, vlinders, salamanders, vogels en andere dieren. Verderop een meer gecultiveerd deel met bloemenborders. In deze kleurrijke natuurlijke tuin ook diverse zitjes en volières. In deze tuin drinken we natuurlijk koffie of thee met iets lekkers. Oppervlakte van deze tuin is 7.000m²

Het tweede adres waar we heen gaan is de Kwekerij van Brian Kabbes ons aller wel bekend van zijn leuke en enthousiaste presentaties.

Kwekerij Brian Kabbes, Suameer.

Na de tuinbouwopleiding was al snel het plan geboren om zelf een kwekerij te beginnen. Geholpen door mijn moeder en de goede raad van vele bevriende collega's (o.a. Ton ter Linden, Fleur van Zonneveld, Eric Spruit, Coen Jansen, Piet Oudolf, Rob Leopold en Ernst Pagels).Van begin af aan hebben we geprobeerd een onafhankelijke koers te varen. Het doel was altijd het aanbieden en introduceren van bruikbare tuinplanten met een natuurlijk karakter.

Daartoe maakten wij vele reizen naar verre en minder verre bestemmingen om plantmateriaal te verzamelen. We hebben planten geselecteerd en goede aanwinsten van collega kwekers in het sortiment opgenomen. We kweken milieuvriendelijk en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen bij de opkweek van onze planten. Met plezier nodigen wij u uit om deze planten zelf te komen bekijken en hopen u te mogen ontmoeten op onze kwekerij.  Brian & Meerim  Kabbes.

Daarna gaan we op weg naar Harkema waar we bij de familie Borger de tuin bezoeken.

De Teeroas  Harkema

Deze tuin bestaat uit twee gedeelten: Een groen deel met grote ronde vijver met treurwilg en rondom gras, struiken en bomen. Rond het voormalige woudhuisje verschillende borders op kleur met vaak ronde vormen, diverse zitjes en een moderne zitkuil. In deze liefhebberstuin in het voorjaar veel bollen. Ook hier staat de koffie of thee voor ons klaar.  Een tuin van 5.000 m².

Na dit bezoek op weg naar Jistrum om de tuin van Jaap de Vries te bewonderen.

Jakobstuin  Jistrum

Grassen spelen een hoofdrol in deze bijzondere en fraaie tuin. Spectaculair is de grote kleurrijke vaste plantenweide met prairieplanten. Deze is verdeeld in eilanden, waar men over graspaden doorheen kan lopen en genieten van de losse beplanting die in de (na)zomer op zijn hoogtepunt is. In het oude gedeelte van de tuin ook nog een natuurlijke vijver en een moes-pluktuin met kas. Deze tuin is 1,5 ha groot.

Aan het eind van de middag gaan we op weg naar het Van der Valk hotel in Hardegarijp waar we onze dag afsluiten met een goed verzorgd koud en warm buffet, inclusief 2 drankjes naar keuze.

Vertrek 8.00 uur vanaf het parkeerterrein bij zwembad de Waterhoorn, graag 7.45 uur aanwezig zijn. Terug in Hoorn rond 21.30 uur.

Leden betalen € 67.50, de prijs voor niet leden is € 81.00. Graag eigen lunchpakket meenemen.

Aanmelden bij Mardo Last, bij voorkeur aanmelden via de mail let op nieuw mailadres ;  Groeibloeihoorn.reizen@gmail.com of 0229-218225, bij aanmelding graag eigen mobiele telefoonnummer vermelden. Opgave en betaling graag 10 dagen voor de start van de reis. Betalen op bankrekeningnummer NL19ABNA0538782838 t.n.v. KMTP Hoorn. Met vermelding Tuinreis 4 aug.

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….