Open tuinen ochtend en avond Hoogwoud

Prachtige tuinen in Hoogwoud op woensdag 22 juni voor de open tuinen ochtend en avond voor leden van Groei & Bloei Hoorn e.o.

S ’morgens beginnen we met koffie met iets lekkers om 10.30 uur in de tuin van de Fam. Koning, Groene Wuiver 8 in Hoogwoud en gaan vervolgens daarna naar de tuinen van de Fam. Karsten en Mevr. Nijdam.

S ‘avonds is de openstelling vanaf 18.30 uur en we starten ook dan in de tuin van de Fam. Koning

Tuin van Fam. Koning, Groene Wuiver 8 in Hoogwoud

Sinds 1990 hebben we deze tuin die 1200 m2 groot is en rondom onze stolp ligt. Het is een landelijk tuin met knotwilgen en grote blokken met vaste planten langs de weg en langs het pad.

Achter het huis is een verzameling van vaste planten verdeeld over 2 kamers waarvan er altijd een aantal in bloei staan gedurende het hele jaar rond.

In onze kassen telen we pioenrozen en ook hebben we een groentetuin, kippen en wat fruit.

U bent welkom in onze tuin die voor ons eenvoudig en natuurlijk is maar bezoekers reageren vaak heel verrast om hetgeen zij zien!  Jan en Afra

Tuin van Fam. Karsten, Groene Wuiver 2 in Hoogwoud

De buren waren gevraagd om open tuin te houden. Toen viel het oog op onze tuin en ben ik (Karin) gevraagd om ook mee te doen. Onze tuin is in 2018 aangelegd door “De Tuinwijzer”. Het gedeelte rond het huis was al bestaand, maar het stuk ernaast is erbij gekomen. Hier heeft oorspronkelijk een stolp gestaan. Omdat het zo groot was heb ik hulp ingeroepen, met dit als resultaat.

Er staan vnl. bomen/struiken en vaste planten. De gaten vul ik op met zomerbloeiers. In het voorjaar staan er ook tulpen en narcissen om de boel wat op te fleuren. Ik ben geen expert, ik kijk wat ik mooi vind en zie wel wat er komt. Anders verplaats ik weer wat. De tuin is echt mijn ding en ik doe bijna alles alleen. Mijn zoons maaien wel het gras voor me met de zitmaaier. Ook laat ik in het voorjaar de hovenier komen voor het snoeien van de heggen ed. Anders heb ik wel erg veel werk. Tot ziens in onze tuin!   Karin

Tuin van Mevr. Nijdam, Groene Wuiver 1a in Hoogwoud.

Het is voor mij belangrijk hoe de tuin oogt gezien van binnenuit. Een van de redenen is dat er zoveel vogels zijn met een vogelzwembad s’ zomers en s’ winters ondanks dat ik poezen heb.

Ik hou van bloemen. Vorig jaar heb ik de namen van opvolging in mijn telefoon gezet. Ik kwam op een getal van 224. Vanaf de sneeuwklokjes tot aan de sneeuwbes. Het voordeel is dat ik de vergeten namen kan opzoeken. Er zijn alleen vaste planten. Om rust en evenwicht in de tuin te houden wissel ik ook met groenblijvende planten. Bladvormen en – kleuren zijn een rustgevende factor. Er is rust en evenwicht in de tuin wat echter vorig jaar is door de komst van de buxusmot.

In de moestuin staan aalbessenstruiken, nog wat appelbomen, Dahlia’s, gezaaide eenjarige en mijn lievelingsplanten Lathyrus Odoratus, opgekweekt in wc-rolletjes en op het terras staan voornamelijk Agapanthus en Citrusplanten die s’ winters in de schuur moeten.

In de winter ben ik tuinornamenten aan het kleuren en repareren. Ik heb geen stekplanten meer want dat gesleep met die bakken met potjes was ik zat. Maar zie je in de tuin een plant die je graag wilt hebben dan komt je wens op een leitje en zien we wel verder. Welkom in mijn tuin!   Marian.

Wij zien u graag op de ledenochtend/ ledenavond.    Yvonne Ruyter en Elly Elling