24 augustus Zomer Zotte Avond

De ,,Zomerzotte ‘’ avond is een avond aan het eind van de zomer waarbij leden van onze vereniging en partners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje, een drankje met een lekker hapje en met als afsluiting van de avond de traditionele zoute haring.

Dit jaar vindt deze gezellige avond plaats in de tuin van Ineke Heimeriks en Henk Bernard op de Oosteinderweg 52 in Wognum. Zij zijn sinds 2021 lid van onze vereniging.

De tuin wordt gekenmerkt door een West-Friese traditionele pruimenboomgaard, een grote vijver, een kleine kas met druiven en enkele bijgebouwen. Er zijn diverse borders met o.a. grassen die mogelijk bloeien en overal zijn leuke zitjes gecreëerd vanwaar u kunt genieten van een mooi weids uitgezicht nadat u de tuin hebt verkend en bewonderd. Het geheel is zeer de moeite waard juist ook omdat de tuin in herfstsfeer is. Van het onbespoten fruit worden bovendien heerlijke jams gemaakt.

Tijdens de avond is het ook leuk om ervaringen uitwisselen over hoe iedereen is omgegaan met bijvoorbeeld de slakken en de droogte in de borders en de moestuin en of de tuin ons heeft gebracht wat we aan het begin van jaar voor ogen hadden. Mensen die van tuinieren houden hebben dezelfde interesses en daardoor ontstaan er altijd leuke gesprekken waardoor de Zomerzotte avond elk jaar weer een succes is.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de fietsen op het pad en voor de auto’s in het weiland tussen nr.54 en nr.56. Zie de aanwijzingen.

Tot ziens op deze gezellige avond op deze prachtige plek!