Fietstocht Open Tuinen

Open tuinen weekend 12 en 13 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Het is om te fietsen maar kan ook met de auto.                                                                                                             De route ligt voor u klaar bij elke tuin. Houd je aan de coronaregels.

Bij de tuin van Marja en Sandy staat Groei en Bloei Hoorn met koffie, thee en/of een sapje.

De tuin van Anja en Ton de Rooij, Noorderuitweg 9 in Wijdenes.

De tuin heeft een oppervlakte van 3700 m2 en is over een periode van 30 jaar omgeturnd tot een veelzijdige tuin. De basis is gelegd door een aantal oude bomen van ca 70 jaar oud, zoals beuken, walnoten, hazelnoten en peren. Vaste planten, heesters, eenjarige perkplanten, snijbloemen, groenten en veel klein fruit geven onze tuin een veelzijdig karakter.

De tuin van Marja en Jaap Truijens, Dorpsweg 15 in Schellinkhout

De tuin is ontstaan vanuit een weiland, is 4000 m2 groot en staat in verbinding met de omgeving. Open en ruim en met hoofdzakelijk rechte lijnen en onder andere vakken. Deze vakken zijn gevuld met vaste planten, grassen, bessenstruiken, bolbloemen, Eremurus, groenten en fruit. Dit alles tussen een laan van witte berken. Verder omkaderd door sloten, verschillende bomen en gazons.

De tuin van Sandy en Marja Schermer, Hemweg 3 in Wijdenes

Onze tuin is een liefhebberstuin van 2600 m2. De tuin is door niemand ontworpen, zelfs niet door ons. Hij is in de loop der jaren ontstaan. In de oude tuin hebben we oude fruitbomen van vroeger, toen het nog een fruitbedrijf was, ongeveer 90 jaar oud. We hebben een kas voor de voorjaarsopkweek en in de zomer voor komkommers, tomaten, pepers enz. Ook hebben we een bloemenpluktuin, een grote hortensiaborder en een groentetuin plus een blokhut om heerlijk in te vertoeven. Verder veel borders met vaste planten, struiken en bomen en een wilde bloemenborder. In het voorjaar 2021 zijn we begonnen met het realiseren van een bos/ natuurgebied van 2000m2. Hier vind je een grote diversiteit aan bomen en struiken, een vuurplaats en een picknickplek. Laat je verrassen.

De tuin van Bart Gilling en Karin Hermans, Blokdijk 15 in Wijdenes

Aan de landelijke Blokdijk in Wijdenes hebben wij 8 jaar geleden de gehele tuin aangepakt. Onze uitdaging lag in het vinden van eenheid en verbinding in de verschillende tuindelen rondom ons huis. De liefde voor de natuur, het creëren op zich en de aantrekkingskracht van een moestuin zijn met een paplepel ingegoten. De sfeer en diverse mogelijkheden die wij in onze tuin ervaren zijn: ontspanning, beschutting, rust, vrijheid, landelijke doorkijkjes, eten uit eigen tuin en nieuwe uitdagingen!

De tuin, Ilnacullin, van Marinus en Joke Kooy, Dorpsweg 21 in Schellinkhout

In Ilnacullin ziet u zowel zeldzame als veel voorkomende vaste planten die hun glorie laten zien. De tuin is zodanig ontworpen dat zij zo goed mogelijk tot hun recht komen. De grote verscheidenheid maakt de tuin uitzonderlijk. In het voorjaar bloeien diverse bolgewassen en heesters. Tevens kun je er de Nationale Plantencollectie Helianthemum [zonneroosje] vinden die net als de Primula’s, die langs de vijver groeien, in mei en juni in volle bloei staan. In de zomer is de tuin zeer kleurrijk. Denk hierbij aan de Phloxen, de Riddersporen, de Lelie’s, de Alstroemeria’s en de Lobelia’s. Het tuinjaar wordt afgesloten met bloeiende Asters, Grassen en Heleniums en bomen en heesters die in hun mooie herfstkleuren staan te stralen. Entree vijf euro niet leden, leden groei & bloei Hoorn 2,50 euro.

Wij wensen u veel plezier.