Hoorn

Tuinuitwisseling

Zaterdag 8 en zondag 9 juni Appeltern Plantenfestijn

Op zaterdag 8 juni organiseren we samen met de afdeling Enkhuizen een dagtocht naar o.a. Appeltern en Tuin De Huberteshof.

We starten de dag uiteraard met koffie/thee en wat lekkers in De Hubertushof in Leusden, een prachtige tuin met een natuurlijk karakter, passend bij de omgeving. Alsof de tuin niet gemaakt is, maar spontaan zo is gegroeid. De monumentale elementen zoals de grote solitaire eikenboom en de oude langgerekte rodondendron wal zijn met zorg bewaard gebleven. Een krachtige structuur van taxushagen en beukenhagen in combinatie met de bloemrijke borders maakt het verrassend en speels. De oude beek meandert door de tuin en verbindt de tuinkamers met elkaar. De tuinen van Piet Oudolf, Ton ter Linden en Sissinghurst zijn een belangrijke inspiratie in het ontwerp geweest.

Hierna rijden we een klein uurtje door naar Appeltern waar er rond 13.00 zullen aankomen.

U heeft dan gelegenheid uw zelf meegenomen lunch te nuttigen. Plantenfestijn Appeltern In Appeltern bezoeken we het plantenfestijn wat in samenwerking met Groei&Bloei wordt georganiseerd op 8 en 9 juni. Nog nooit waren er in Appeltern Adventure Gardens (voorheen De Tuinen van Appeltern) zoveel planten te zien en te koop! Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden. Daarnaast zijn er meer dan 200 voorbeeldtuinen, een noviteitenborder waarvan de planten te koop zijn bij de stands van de kwekers en de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. Tijdens het Plantenfestival staan de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers twee dagen lang extra in de schijnwerpers! Groei&Bloei paviljoen.

Vorig jaar werd het Groei&Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er werd ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd. De 'eigen' plek op Appeltern Adventure Gardens wordt nu gebruikt om activiteiten te organiseren.

Afsluiting dag met warm en koud buffet.

Na al die prachtige inspiratie en aankopen stappen we om 16.30 weer in de bus richting huiswaarts.

In Garderen gaan we de dag eerst nog gezellig een restaurant aandoen voor een heerlijk warm en koud buffet, een drankje zit bij de prijs inbegrepen.

We verwachten rond 20.45 terug te zijn in Hoogkarspel en rond 21.15 in Hoorn.

Kosten, aanmelden en vertrektijd Leden betalen voor deze dag € 78,50, niet leden betalen € 93,50. U kunt zich aanmelden en betalen tot 28 mei onder vermelding van Dagtocht 8 juni NL19 ABNA 0538 7828 38 tnv KMTP Hoorn. U bent pas aangemeld na een bevestiging. Aanmelden bij Laeta Schermers; laetaschermers@hotmail.com. Vertrek 8.15 uit Hoorn vanaf de Waterhoorn. Vertrek uit Hoogkarspel om 8.45 vanaf sporthal de Sluis. GRAAG DE GROEI EN BLOEI PAS MEE, WE HEBBEN DAARMEE KORTING OP DE ENTREE IN APPELTERN