Zaaiclub

Beste zaaiclubleden,

Het is gelukt! Volgende week, tussen 1 en 6 maart ontvangen jullie de zaden, thuis bezorgd, of per post.

I.v.m. de maatregelen i.v.m. Corona is de aanpak dit jaar anders dan in de voorgaande jaren. Wij, Jantina, Laeta en Gré, hebben de zaden gekozen, besteld  en verdeeld. We hebben zaden van bloemen, klimplanten, siergrassen, kruiden en groenten gekocht.

En we hebben jullie in groepjes ingedeeld, de lijst krijgen jullie hierbij. Dit hebben we gedaan om straks de uitruil van de plantjes gemakkelijker te maken. De bedoeling is dat eventueel onderling ruilen van de zaden ook in deze groepjes gebeurt. Het staat jullie natuurlijk vrij een eigen groep via Whatsapp aan te maken! De gezamenlijk groepsapp blijft ook bestaan.

Bij de indeling van de groepjes hebben we ook gekeken naar de adressen en zoveel mogelijk op afstand ingedeeld. Maar sommigen wonen wat verder weg.......  Het is aan de groepjes zelf om eventuele onderlinge contacten te realiseren.

De uitruil dag van plantjes voor de hele zaaiclub, in een grote tuin hebben we voorlopig vastgesteld op 8 mei. Bijzonderheden volgen later.

Dan nog wat algemene zaai instructies:

• Zoek op het internet de plant op voor specifieke zaai instructie
  • Gebruik speciale zaai-en stekgrond of maak het zelf door 3 delen potgrond te mengen met 1 deel scherpzand o.i.d.
  • Zaai vooral dun
  • Je kunt allerlei materialen gebruiken: champignondoosjes, druivenbakjes, boterdoosjes etc.
  • Zodra de plantjes opkomen, koeler zetten, wel licht.
  • Heel fijn zaad in plukjes verspenen. In Groei en Bloei van maart staat veel info over zaaien.
  • Jantina heeft foto’s gemaakt van de zaadzakjes. Wanneer iemand een specifiek voorbeeld wil (sommige zaden zijn over meerdere, blanco zakjes verdeeld), kan dat eventueel gemaild worden, zodat je de naam wellicht beter kunt opzoeken op het internet.
  • Als er nog vragen zijn, wij zullen proberen ze te beantwoorden, via whats app of mail.

Veel succes en plezier met het gaan zaaien en opkweken!!

Laeta, Gré en Jantina