Hoorn

2 daagse tuinreis Brabant/Limburg

Afdeling:

Hoorn

Datum:

23-08-2024 t/m 24-08-2024


Kosten:

€ 220

Kosten lid:

€ 196

Locatie:

Brabant/Limburg

OP VRIJDAG 23 AUGUSTUS VERTREKKEN WE IN HOORN OM 8.30 NAAR HOOGKARSPEL DAAR HALEN WE AFDELING ENKHUIZEN OP OM 9.00 VERTREK NAAR HOOG SOEREN NAAR TUIN ANNAPARTE.

De kleurrijke tuin ligt in het dorpje Hoog Soeren, ten westen van Apeldoorn. De tuin bevat naast vijftien kleurige borders met diverse soorten beplanting, diverse verrassende elementen. Zo zijn er een vuurplaats, een vijver, twee pergola's en een oosterse border met prieeltje. Ook is er met gebruikmaking van het natuurlijke hoogteverschil van enkele meters een 25 meter lange waterloop aangelegd. Door de tuin heen bevinden zich diverse zitjes met elk een eigen uitzicht. Tevens staan er verspreid door de gehele tuin verschillende kunstobjecten. In deze tuin gebruiken we de koffie en thee met iets lekkers erbij.

Rond 12.00 vertrekken we naar Nijmegen naar de tuin Villa Sprezzatura, u misschien bekend van Binnenste Buiten. Onderweg kunt u uw zelf meegebrachte lunch nuttigen of u kunt daarmee wachten en naar de tuin meenemen. Rond 13.00 hopen we hier aan te komen. Deze tuin in Nijmegen is aangelegd volgens de arts- en crafts principes. De tuin bij de meer dan honderd jaar oude villa kenmerkt zich door een op schilderachtige wijze toegepaste beplanting. Er is gebruikt gemaakt van een veelheid van (niet veel voorkomende) bijzondere bloemen, struiken en bomen. Van een aanbouw is een oranjerie gemaakt met een Victoriaanse kas als lichtkoepel. Een met mos begroeid amfitheater versterkt de sfeer van weleer. Ook hier staat koffie en thee voor u klaar.

Rond 14.30 vertrekken we hier en gaan richting het zuiden naar Hout BLerick (Venlo). Aankomst 15.30 bij de tuin Brookergarden. Dit is een zelfontworpen gevarieerde bloemrijke tuin waar ieder zijn rust en inspiratie kan ophalen. Een gastvrije tuin met vloeiende lijnen, uitgebalanceerde hoeken en hagen om het geheel spannend te houden. Hier worden we verwend met een echt Limburgse vlaai en koffie of thee.

Om 17.30 vertrekken we richting ons hotel, dit is in Venlo Hotel van de Valk, waar we in gaan boeken en in de avond een Live cooking dinnerbuffet gaan gebruiken.

Dag 2 beginnen we met een uitgebreid ontbijt buffet, en om 9.30 gaan we vertrekken naar de Tuin Verheggen in Lottum. De combinaties van vaste planten en de entourage geven een landelijke en rustige uitstraling. Er bevinden zich twee vijverpartijen, een berceau met rozen en een oranjerie in de tuin. Verborgen achter een poort komt men in een tuin waar een Engelse sfeer hangt. Er staat een oude hemelboom midden in het gazon omzoomd door gemengde borders. Er zijn veel verschillende tuinen zoals een vierkleurentuin gemarkeerd door taxuszuilen, een rozentuin gecombineerd met kruidachtige planten, een dahlia- en grassentuin een schaduwtuin en een spectaculaire verzameltuin met een overdaad aan kleuren.

Rond 12.00 vertrek naar Wolfheze naar de Boschhoeve waar we rond 13.00 uur aankomen. Hier gebruiken we de lunch en kunnen we genieten van de tuin en zeker van de moestuin. Te midden van weidse landbouwakkers en enorme loofbomen ligt achter de oude boerderij een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomer- en herfstborders, schaduwlaantje en boomgaard met voorjaarsbollen. De verrassing is de decoratieve inspirerende moestuin waar bijzondere groentes zijn gecombineerd met bloemen, waaronder veel (zomer)bollen. In de kwekerij bestaat ons assortiment uit stoere en makkelijke planten die we ook in eigen tuin hebben toegepast. In de moederplantenbedden is goed te zien hoe planten uitgroeien. Naast vaste planten zijn ze dol op bollen; van sneeuwklok tot dahlia, op hun website vindt u plantenlijsten. Daarnaast is in het zomerseizoen ook hun prachtige pluktuin open. De grote landbouwschuur herbergt de tuinwinkel, theeschenkerij en brocanteafdeling.

We vertrekken om 15.00 richting Zeist, waar we Kwekerij Abbing aandoen. Na alle inspiratie kunnen we nog wat inkopen doen voor de leuke ideeën die u heeft opgedaan. We komen daar rond 15.30 uur aan. Kwekerij Abbing = Meer dan honderd jaar goed in planten! In 2024 bestaat Abbing 132 jaar. Nadat de grondlegger Jan Abbing een tijdje heeft gewerkt als hovenier – tuinman voor Koning Willem III en daar o.a. meloenen kweekte, werd hij in 1892 in staat gesteld zijn eigen kwekerij te beginnen in De Bilt. Al snel verhuisde hij de kwekerij naar een stuk grond aan de spoorlijn Utrecht – Arnhem, nabij station Driebergen-Zeist. De plek waar nog steeds het familiebedrijf is gevestigd en waar november 2022 de nieuwbouw is gestart. Nu meer dan 12000 m2 groenbeleving.

We vertrekken hier om 16.45 naar Hoorn waar we rond 18.00 kunnen zijn en in Hoogkarspel om 18.30 uur.

U kunt zich aanmelden en betalen tot 30 mei onder vermelding 2 Daagse Limburg. NL19 ABNA 0538 7828 38 tnv KMTP. U bent pas aangemeld na een bevesti Laeta Schermers; laetaschermers@hotmail.com deelnemers, hoe gunstiger de prijs.

Bij 30 deelnemers 220.00 euro Bij 40 deelnemers 205.00 euro, bij 50 deelnemers 196.00 euro. Voor een eenpersoons kamer 43.00 euro meer.

Deze prijs is inclusief alle tuinen entrees met koffie/thee en wat lekkers. Daarnaast de hotelkamer, uitgaande van een tweepersoons kamer, uitgebreid ontbijtbuffet en uitgebreid dinner buffet inclusief de drankjes daarbij. Ook tweede dag is inclusief.