Nieuws van onze Voorzitter

Beste Groei & Bloeiers!

Namens het bestuur iedereen nog de beste wensen. 2020 is dan misschien geen jubileumjaar voor de afdeling Hoorn, maar we organiseren er niets minder om!

Alle leden hebben als het goed is allemaal het jaarprogramma 2020 ontvangen via de post. Een programma boordevol activiteiten. We hopen daarbij weer op veel deelname natuurlijk!

We hebben afgelopen tijd niet alleen hard gewerkt aan het jaarprogramma, maar ook aan onze vernieuwde Website www.hoorn.groei.nl. De vernieuwde website is overzichtelijker van opzet en activiteiten kunnen op verschillende manieren worden opgezocht. Ook belangrijk: het gehele jaarprogramma staat op de website, dus niet alleen de activiteiten die spoedig gaan volgen. Natuurlijk zult u, zeker als de activiteit wat verder in het jaar plaatsvindt, soms nog geen verder informatie vinden. Maar we zullen informatie blijven toevoegen zo snel als we deze binnen krijgen.

We hebben een korte handleiding gemaakt voor wie een beetje wegwijs wil worden door onze nieuwe website.

Een nieuwe website, een nieuw begin. Onze webmaster Piet Klanker heeft dit aangegeven afscheid te nemen van zijn rol als webmaster. Piet, bedankt voor 12 jaar bijhouden en verbeteren van de website! Geweldig dat we altijd op je konden bouwen als er op het laatste moment nog iets geplaatst of veranderd moest worden op de website.

Gelukkig hebben we inmiddels ook al vervanging kunnen regelen voor Piet. Bestuurslid Marjon Hand heeft inmiddels de taken van Piet overgenomen.

En dan onze activiteiten de komende tijd:

Donderdag 16 januari Presentatie ‘Balkontuinen’ door Hans van Wieren

Donderdag 23 jan, 13 februari, 12 maart Korte cursus Voorjaarsbloemwerk (3 ochtenden)

Donderdag 20 februari Presentatie ‘Passie voor planten’ Afke Schrale van kwekerij Bloeiers

Zaterdag 29 februari Excursie Pronk Tulpen Avenhorn

Donderdag 12 maart Start zaaiclub

Donderdag 19 maart Jaarvergadering

Zaterdag 28 maart ‘Tegel eruit, plant erin’

Verder willen we graag de aandacht vestigen op het bloemschikevenement ‘’de nieuwe Bavo Bloeit’’ te Haarlem op zaterdag 18 April aanstaande. Daar vind dan ook het WNK bloemschikken plaats. Is bloemschikken je passie? Neem dan deel aan het evenement. Voor elk niveau is er een competitie

Tenslotte willen we nog even vooruitlopen op een activiteit in mei; Gardenista. Het zal menigeen zijn opgevallen in het jaarprogramma dat de locatie en tijd van dit evenement anders is dan eerder gecommuniceerd. Het evenement vind nu plaats van 13 t/m 17 mei, en de locatie is het prachtige historische buitenplaats ‘’Den Alerdinck’’ in Laag-Zuthem (nabij Zwolle). Meer informatie: www.gardenista.nl . Onze excursiecommissie is nog druk doende om op vrijdag 15 mei een bezoek te

organiseren aan Gardenista, in combinatie met een tuinenbezoek in die regio. We houden jullie op de hoogte!